Sådan kommer du til at se skarp ud til årets festivaler

Årets festivalsæson nærmer sig med hastige skridt, og i mange unge og ældre kroppe summer en masse spænding – vi kan nemlig endelig, efter flere år med corona og aflysninger, bevæge os ud i sommerlandet med vores campingstole, så vi i solens stråler kan lytte til dak og drikke en halvlunken øl med resten af Danmark. Det bliver godt! Men hvordan klæder du dig egentlig bedst på til en festival – og hvad er moden inden for festivalpåklædning? Her kommer en guide til do’s and dont’s.

Praktisk men lækkert

Dit festivaloutfit skal være praktisk, kunne stå imod vind og vejr og desuden være let at bevæge sig rundt i – men det behøver ikke være kedeligt af den grund. Faktisk er oversized og sporty tøj virkelig på mode over hele verden, og det gælder både tøj til drenge og piger, og så er eksempelvis cargobukser virkelig oppe i tiden – så hop i sådan et par med din yndlings, oversized t-shirt stoppet ned i dem, og ifør dig desuden lidt flotte, ikke så dyre smykker, og en bøllehat. Og husk en ekstra trøje og en regnjakke – for hvad er en god festival uden et par store regnbyger? Så er du good to go.

Undgå de høje hæle og det stive puds

Det er ikke sejt, tværtimod lidt tosset, at tage høje hæle på på festival. Vi ser det hvert år, unge som ældre mennesker, der tror, det er stilet at tage de højhælede på – men det kommer til at virke skørt frem for stilet. Du behøver ikke rende rundt i dine mest slidte sneakers, og det er fedt at gøre noget ud af sig selv, men det kan du gøre på mange, mere praktiske, måder end med et par stiletter. Hop i et par af dine egne sneakers fra Nike, Adidas eller Salomon, eller tag et par fede støvler på – eksempelvis de cool safari-lignende af slagsen fra Garment Project. Du skal naturligvis være klar på, at de enten skal ud eller som det mindste have en ordentlig rengøring, når musikken ikke længere brager ud fra de store højtalere på festivalpladsen – men du kommer til at se skarp ud, mens programmet bliver kørt igennem!

Det er stilet at passe på – ikke at være ligeglad

Desuden skal du også huske, at det er på mode at passe på sig selv og sine nærmeste. Der bliver drukket mange, mange liter alkohol, når musikken spiller til landets festivaler, men husk at drikke med måde. Har du mistanke om, at dig selv eller en du kender, har brug for hjælp til at styre et alkoholproblem, findes der flere løsninger – heriblandt alkohollinjen og alkoholbehandling. Det er cool at sige fra, og det er cool at passe på hinanden – nu og i sommervarmen.