Gør dit hjem til egen spa – og forkæl dig selv!

Du har formentlig et stresset – og til tider presset – hverdag med fuld knald på. Nogle gange kan det være nødvendigt at trække stikke og få ro på hverdagen, for den løber af sted med dig. Det kan du gøre på mange måder, men skal du virkelig forkæle dig selv, bør du sende partner og børn ud af huset, så du kan åbne en flaske rødvin for dig selv, tænde nogle stearinlys og bare hygge om dig selv. Her kommer en vejledning til den perfekte selvforkælelsesaften!

Pænt og rent hjem

Sørg for at huset er ryddet og klar til at være lokation for en rolig aften – er der ryddeligt omkring dig slapper du automatisk mere af. Du kan eventuelt sørge for at gøre det i samarbejde med din partner, så du ikke skal stå med al arbejdet selv – gør rent, ryd op og gør hjemmet lækkert, så du som det første kan smide benene i vejret, når dit hjemme-wellness skal i gang. Nu skal du nemlig ikke tænke på andet end at pleje dig selv.

Forkæl dig selv

Tænd for stearinlysene, sæt rolig musik på eller måske musik fra dit yndlingsband, skænk dig selv et glas rødvin og tænd for vandet i badekarret. Bestil noget mad udefra, så det er klar til levering, når du kommer op af badet – ejer du en massagestol kan du også med fordel sætte dig i den og nyde massagen, mens du drikker din rødvin. Så får du slappet af i musklerne og kan efterfølgende smide dig i badekarret, hvor de kan slappe 100% af i det varme vand.

Hyg dig med god mad og din yndlingsbog

En god ide til at slappe af er at lægge telefonen og andet elektronik væk – undgå at bruge aftenen på at kigge ind i en skærm, men lyt i stedet til en god podcast eller noget god musik, mens du spiser din mad. Så stresser du ikke over de mange indtryk, du automatisk får ved at kigge ned i telefonen, og du skal ikke forholde dig til de ting, der står på din skærm. Brug i stedet tid på at spise din mad i ro og mad og nyd den og stilheden – og sæt dig eventuelt til rette under et varmt tæppe med en god bog, når du har spise din aftensmad færdig (opvasken kan godt gemmes væk i vasken og vente til i morgen.)